Peder Nilsson SCHANCKE
(1325-Cir 1410)

 

Family Links

Spouses/Children:
1. Elin Ranesdatter
2. Unknown

Peder Nilsson SCHANCKE

  • Born: 1325, Mjälle, Frösön, Sverige
  • Marriage (1): Elin Ranesdatter
  • Marriage (2): Unknown
  • Died: Cir 1410, Hov, Häckås, Jämtland, Sverige aged about 85
picture

bullet  General Notes:

Underfogd

Fra Olav Arne Korsnes sine nettsider:
Peder (Nilsson?) er den første sikkert registrerte person i Hackåslinjen. Denne linjen lever fortsatt på mannssiden og har utviklet flere slektslinjer i Norge, som meget tidlig tok slektsnavnet Skanke med varierende skrivemåter. Den gren som ennå idag besitter setesgården Hov i Hackås har på 1800-tallet antatt slektsnavnet Hoflin. En annen gren som bosatte seg på Næcksta i Hackås har tatt slektsnavnet Skuncke. Ættens senere besittelse av jordeiendommer i Hackås taler for et slektsskap med Nils Halsteinsson (Skanke). Hans hustru Kristina Halvardsdatter eide i 1348 jord i Våle, Hackås som en Karl Joensson (Jørsson) i 1427 selger til Olof Fastesson taler eventuelt for et slektsskap.

Fra Hallstein Berre:
Det er flere versjoner av hans opphav. Historikeren Barney Young på Isle of Man antar at Peder er sønn av Nils Hallsteinson. En annen teori er at Peder er av adelsfamilier i Pommern og Mecklenburg. Jeg holder på Barney Young's teori. Jeg presiserer sterkt at slekten videre fra Peder Nilsson er høyst usikker. Peder Nilsson er den siste sikre i denne slekten.


picture

Peder married Elin Ranesdatter, daughter of Rane Eyvindson and Aase Salomonsdatter. (Elin Ranesdatter was born circa 1340 in Tønsberg, Vestfold, Norway and died circa 1440 in Hov, Häckås, Jämtland, Sverige.)


picture

Peder next married.




Home | Table of Contents | Surnames | Name List

This Web Site was Created 9 Jul 2018 with Legacy 8.0 from Millennia