Christian Evensen SKARRA
(1757-)

 

Family Links

Spouses/Children:
Mari Amundsdatter

Christian Evensen SKARRA

  • Born: 1757
  • Marriage: Mari Amundsdatter
picture

bullet  General Notes:

Fra Bygdeboka: Under Austre Skara.
I 1800 solte Arntzen halve Sørstua til Kristian Evensen på Vestre Skara. Andre helvta, som ble hetende Arstua, skal vi høre om sia. Kristian Evensen åtte frå før gard på Vestre Skara og ble buende der. Søstua Austre Skara solte han i 1809 til sønnen Amund Kristiansen (f. 1789), og han dreiv garden i noen år. Men så ble han gift med dotter til Per Knutsen Mo, og i 1822 solte han Søstua Skara til en yngre bror og tok over værfarens gard på Mo, og der sitter det ennå ætlinger av ham både på Noggarn og på Veltmo. Broren hette Knut Kristiansen og var et par år yngre enn Amund. Han ga 700 daler for garden. Han solte frå et par plasser (Kvernbekkbråten og Køya) og en god del av jordgegen til inkassator Chr. Larsen i Arstun. Både Knut og Kari, kona, døde omkring 1850, og sønnen Kristian Knutsen fekk da garden for 850 daler.

Kristian Evensen kom fra Nor og giftet seg med datterea på Nystua i Vestre Skara, Mari. Hun var datteren til Amund Knutsen. Se ham for mer.

picture

bullet  Noted events in his life were:

• Employment: Gårdbruker på Skarra.


picture

Christian married Mari Amundsdatter, daughter of Amund Knutsen SKARA and Eli Pedersdatter. (Mari Amundsdatter was born in 1761.)




Home | Table of Contents | Surnames | Name List

This Web Site was Created 9 Jul 2018 with Legacy 8.0 from Millennia