Torstein Pålsson LIST Sr.
(1290-1350)

 

Family Links

Spouses/Children:
Unknown

Torstein Pålsson LIST Sr.

  • Born: 1290
  • Marriage: Unknown
  • Died: 1350 aged 60
picture

bullet  General Notes:

Utdrag fra om List-ætten, i Engebret Hougen, "Av Haulde-ætt":

Torstein List er den første mann vi kjenner til i ætter. "List" er uten tvil et personlig tilnavn, som siden er gått over til sleksnavn.

Første gang Torstein List nevnes er i en markegangssak fra Berge i Follebu, hvor han var en av 12 dommere. Diplomet er datert 1333 (usikker tyding på eksakt dato). Torstein List står her som den tredje av dommerne, vi må da forutsette at han har vært en yngre mann, litt over 30 år gammel, kanskje henimot 40 år.

Det var sysselmannen, hr. Guttorm Eiriksons lensmann, Bård, som i årene mellom 1333 og 1344 levde på Berge i Follebu, men da Torstein Lists etterkommere eide gården, er det grunn til å regne med at denne har vært Bårds svigersønn, sønn er mindre sannsynlig. Et senere diplom må tydes derhen at Torstein List i sine senere år har levd på Berge. Han har dog neppe overlevet den store manndauden.

--

På enkelte nettsteder, f.eks http://www.olelarsonsfolks.net/ er Pål Torsteinson oppgitt som far til Torstein List. Det er imidlertid ikke oppgitt noen kilde til dette. Den samme Pål Torsteinsen er forøvrig også oppgitt som far til Kolbein på Harildstad.


picture

Torstein married.




Home | Table of Contents | Surnames | Name List

This Web Site was Created 9 Jul 2018 with Legacy 8.0 from Millennia